BARN- OCH UNGDOM (7-14 ÅR)

TräningsbilderVår träning | Nybörjare | Barn och ungdom | Aiki-mini | Avgifter

VÄLKOMNA TILL BARN OCH UNGDOMSTRÄNING!

Vi har platser kvar i våra grupper för både 7-10 år och 11-15 år. Träningen sätter igång 15:e januari för barngruppen och 17:e januari för ungdomsgruppen. Registrera era barn redan nu här på sidan!

Barn- och ungdomsträningen har nybörjarintag de första tre veckorna av varje termin, välkommen att prova gratis två gånger. Om ni inte kan komma någon av dessa tillfällen, kontakta oss och meddela ert intresse (ange barnets ålder så vi vet vilken grupp som passar).

OM BARN- OCH UNGDOMSTRÄNING

Barn- och ungdomsträningen skiljer sig inte mycket från vuxenträningen. Eftersom aikido består av mjuka rörelser lämpar det sig utmärkt för yngre utövare. Vi tränar framförallt uppmärksamhet, undanmanövrar och fall samt att ta över partnerns rörelse och leda den vidare. Vi tränar inga sparkar eller slag!

Aikido tränar koordinationen och förmågan att fokusera på en uppgift. Genom att genomföra tekniker tillsammans med en annan person lär man sig att respektera andra och att samarbeta. Dessutom uppmuntras den röresleglädje som de flesta unga har naturligt. Att springa, mötas, falla och hoppa är roligt!

Var och en tränar aikido utifrån sina egna förutsättningar. Det finns inga tävlingar i aikido, så målet är inte att vara bäst i gruppen utan att träna och att träna med alla på mattan. På så vis lär man sig saker tillsammans och av varandra i den takt man är mogen för dem.

Om detta låter intressant, så kom till vår lokal, mitt i Lund, Winstrupsgatan 1 (karta). Träningstiderna kan ni se i schemat till vänster.

ÅLDERSINDELNING

Åldersintervallen för grupperna är något flytande men generellt gäller att barngruppen är till för åldrarna 7-10 och ungdomsgruppen för åldrarna 11-14.

Tränande i ungdomsgruppen är också välkomna att vara med på nybörjarpassen på fredagarna.

INSTRUKTÖRER OCH LEDARE

Barninstrutktörerna har deltagit i Plattformen - Idrottens barn- och ungdomsledarutbildning.

Barn 7-10

  • Edmund Lehsten
  • Alex Wyke
  • Jakob Blomquist

Contact: barn@lundsaikido.se

Ungdomar 11-14

AVGIFT

Se sidan Avgifter.

BARNGRADERINGAR

Barn och ungdomar kan gradera till barn- och ungdomsgraderna 12 till 7. Vuxna börjar med kyu-grader (6 till 1) och kan därefter gå vidare till dan-gradering (svartbältesgraderna, som går från 1 dan och uppåt).

Barn och ungdomar som graderar får olikfärgade streck på sina bälten som motsvarar den grad man uppnått.