BÖRJA TRÄNA AIKIDO

TräningsbilderVår träning | Nybörjare | Barn och ungdom | Aiki-mini | Avgifter

PRÖVA AIKIDO!

Om du är 15 år eller äldre är du välkommen att testa aikido på vårt speciella prova-på-event i vår dojo måndagen den 22 januari, klockan 20:00-21:00.

Avgifter: Du kan testa 1 pass gratis och sedan betalar du för terminen enligt uppgifter här.

När? Nybörjarpassen hålls på måndagar och onsdagar kl. 20:00-21:00 med start måndag den 22 januari. Under första halvan av terminen tränar du på våra nybörjarpass där du lär dig ett par grundläggande aikidotekniker, hur man tränar säkert samt hur man utför säkra fall på våra mjuka mattor. Därefter har du tillgång till alla aikidopass i dojon och det är egentligen då den riktigt roliga träningen börjar!

Vad behöver jag göra nu? Registrera dig via webbplatsen innan du kommer till dojo för första gången, även om du bara vill prova.

Kläder: Vi rekommenderar att du tränar i långa oömma (tränings)byxor och en T-shirt. Ta med egen vattenflaska, och handduk för dina händer och fötter. Du kan använda våra duschar om det behövs efter lektionen. Vi tränar vanligtvis i den klassiska vita karate/judo-uniformen, men om du inte har någon så hjälper vi dig att skaffa en senare och det finns ingen anledning att ha en sådan uniform de första passen.

Vad gör jag när jag kommer till dojon? Du tar av dig skorna i entréhallen, sedan visar någon dig till omklädningsrummet där du kan byta om, om du inte redan har gjort det. Därefter tvättar du dina händer och fötter (duschen har ett handhållet duschmunstycke), detta är av hygienskäl då vi tränar barfota. Vi ber dig också att ta av alla smycken som kan fastna under träningen, gå sönder och/eller kan skada dig eller din träningspartner. Sedan går du in i träningsutrymmet med de gröna träningsmattorna och väntar på att passet ska börja. Första gångerna kommer vi att låta alla veta vad de ska göra. Aikido är en ganska traditionell typ av träning men vi förväntar oss inte att någon känner till eller följer regler som de inte har en aning om. En av de viktigaste egenskaperna i aikidoträningen är att det verkligen hjälper oss att slappna av, fokusera på något annat ett tag, och inte stressa så mycket, så vi försöker alltid att göra vårt bästa för att du ska känna dig välkommen och trygg.

Vi ses snart!

ALLMÄN INFORMATION OM NYBÖRJARTRÄNING

Nybörjarstarten i Lunds Aikidoklubb sker två gånger om året, i slutet av januari och i slutet av augusti. Om du inte kan vänta tills dess - kontakta oss och anmäl ditt intresse.

Ta med dig träningskläder (helst långärmad tröja och långa träningsbyxor, vi tränar barfota så skor behövs inte) och kom och prova på! Vi har gratis provträning för nybörjare hela första veckan, se schemat i högermarginalen. Det går bra att börja vilken kväll som helst under den vecka nybörjarstarten sker och man får gärna komma och prova flera gånger. Om du är under 15 år är du välkommen till barn- och ungdomsträningen. Om du vill fråga oss något går det bra att kontakta oss, eller komma förbi lokalen.

Väkommen!

KOSTNAD

Information om avgifter finns här.